Koningin Elizabeth bezoekt universiteit

De Britse koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh brachten vrijdag een bezoek aan universiteit Royal Holloway in Egham in het Engelse graafschap Surrey. De faculteit muziek is onderscheiden met een speciale leerstoel voor zijn exceptionele onderwijs en dat was reden voor de koningin om er een kijkje te nemen. De koningin en prins Philip namen deel aan een speciaal samengesteld programma.

Op de website van Royal Holloway University of Londen staat dat de herkomst van de leerstoel teruggaat tot de zestiende eeuw en dat die zelden wordt verleend. In de vorige eeuw werd het professoraat slechts twee keer toegekend. De koningin kende de titel Regius Professorship vorig jaar toe aan de universiteit Royal Holloway in het kader van haar diamanten regeringsjubileum en dat was de eerste keer voor een muziekopleiding.

Professor Paul Layzell noemt het een grote eer dat de afdeling muziek een erkenning van wereldklasse mocht ontvangen. Hij ziet hierin een bevestiging dat de universiteit tot de besten van het land behoort.

Het is niet voor het eerst dat de universiteit koninklijk bezoek krijgt. Royal Holloway werd in 1886 geopend door koningin Victoria. In 1986 bezocht koningin Elizabeth de campus voor het laatst en opende ze een nieuw wetenschapsgebouw.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen