Kijktips: het Britse koningshuis mét een knipoog

Ben je ook zo'n fan van de Netflix-serie The Queen? Fantastisch mooi gemaakt en heel pakkend, maar soms heb je ook gewoon even zin in iets luchtigs. Laten wij nu nét 3 leuke tips voor je hebben.

Na een aantal prachtige zonnige dagen, lijkt vandaag het tij gekeerd. Het is grijs, frisser en regenachtig buiten. Misschien heb je meivakantie, wellicht heb je sowieso wat tijd over nu je niet naar school of werk reist. Voor een beetje ‘koninklijk’ vermaak, maar dan met een dikke knipoog, vonden wij deze video’s en series voor je:

Netflix: The Windsors

Een parodie-serie die inmiddels 3 seizoenen telt. Een komisch kijkje in de levens van de Britse royals, allemaal fictie maar met een leuke link naar actuele onderwerpen. Bereid je voor op een stevig rokende en drinkende Camilla. Zusjes Eugenie en Beatrice die altijd op zoek zijn naar feestjes en een doel in het leven. En Charles die in vrijwel iedere aflevering gekleed is in een Schotse kilt. De afleveringen kijken heerlijk makkelijk weg.

Videodiensten: The Queen’s Corgi

Een heerlijke animatiefilm die helemaal in het teken staat van corgi Rex. Gebaseerd op het feit dat queen Elizabeth zelf vele corgi’s heeft gehad in haar leven en dol is op het ras. Haar laatste corgi overleed in 2018 en luisterde naar de naam Willow. Maar de filmhond blijft springlevend. En belandt in de grote stad waar allerlei gevaren op de loer liggen, nadat hij per ongeluk wegraakt uit Buckingham Palace.

YouTube: Sarah Ferguson’s voorleeskanaal

Fergie heeft al aardig wat kinderboeken op haar naam staan. En sinds een paar weken leest ze voor uit de boeken. Op haar eigen YouTube-kanaal. Sarahs hele eigen manier van doen komt duidelijk naar voren in de sessies. Ze introduceert de karakters steeds op ludieke wijze en zet zonder gêne de mafste stemmetjes op.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Beeld: Netflix, YouTube @ Sarah Ferguson

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen