Kate en William beschermen mentale gezondheid frontlinie medewerkers

Vandaag hebben Kate en William samen met een aantal goede doelen en organisaties hun steun uitgesproken voor de medewerkers in de zorg. Via Instagram deelde het paar hun boodschap.

Instagrambericht

“De laatste paar weken hebben miljoenen frontliniemedewerkers in heel Groot-Brittannië hun lichamelijke en geestelijke gezondheid op het spel gezet om ons tijdens de corona-pandemie allemaal te beschermen”, schrijft William in zijn bericht. “Iedere dag worden zij geconfronteerd met traumatische situaties en moeten ze tegelijkertijd omgaan met hun eigen zorgen met betrekking tot de risico’s voor henzelf en hun families. Catherine en ik zullen er samen met The Royal Foundation alles aan doen om onze frontlinie te steunen.”

Samenwerking

Het paar heeft gezorgd voor een samenwerking met onder meer Mind Charity en Samaritans Charity waarbij getrainde vrijwilligers beschikbaar worden gesteld om frontliniemedewerkers bij te staan in de lastige tijden. De mentale gezondheid van de zorgmedewerkers kan ook ondersteund worden met speciaal daarvoor ontwikkelde onlinetools en adviezen.

Steun

“Iedere organisatie zal vanuit haar eigen expertise steun bieden aan de uitzonderlijke mensen die in de frontlinie werken tegen de verspreiding van Covid-19 in het Verenigd Koninkrijk. Ook steunen zij de geestelijke gezondheidssector die nu op zowel de korte als de lange termijn omgaat met de gevolgen van de pandemie.”

Lees ook:

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen