Image 25

Kate brengt bijzonder boek uit over coronacrisis

Fans moeten nog even geduldig zijn, maar het is bijna zover! Het fotoboek dat Catherine heeft samengesteld over de impact van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk komt vrijdag uit. De hertogin van Cambridge maakte het boek, getiteld Hold Still: A Portrait Of Our Nation In 2020, samen met de National Portrait Gallery in Londen.

Via Twitter delen Catherine en haar man William het nieuws dat het boek vanaf vrijdag in de Britse boekhandels ligt. In de reacties vragen veel mensen of het boek ook buiten het Verenigd Koninkrijk te bestellen is, maar daar is nog geen duidelijkheid over. De opbrengst van het fotoboek wordt verdeeld tussen verschillende Britse projecten die zich inzetten voor mentale gezondheid en voor kunst, en The National Portrait Gallery.

De foto’s in het boek brengen volgens de Cambridges de gevolgen van de pandemie goed in beeld. “Voor mij zit de kracht van de foto’s in de aangrijpende en persoonlijke verhalen die erachter zitten”, aldus de hertogin in de introductie van het fotoboek. Zo zijn op de foto’s werknemers uit de zorg te zien, maar ook mensen die geïsoleerd van hun familie en vrienden leven.

Hold Still is vorig jaar ontstaan, toen de coronacrisis net was begonnen. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen zij ruim 31.000 foto’s binnen, waarvan 100 beelden de selectie voor het fotoboek hebben gehaald. Deze foto’s waren eerder ook in een onlinetentoonstelling te zien.

LEES OOK:

Om deze reden moest Charles een traantje laten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.