Jaarlijkse tuinfeesten van Elizabeth mogelijk in gevaar

In mei leggen veel vogels een ei en het is tevens de maand waarin queen Elizabeth haar jaarlijks terugkerende tuinfeesten houdt.

De koningin organiseert de feesten met name om medewerkers van liefdadigheidsinstellingen te bedanken en in het zonnetje te zetten. Verschillende Britse media melden nu dat haar is afgeraden de feesten dit jaar te houden, in verband met het Corona-virus.

Gespeculeerd wordt dat aanvankelijk werd gekeken of de tuinfeesten mogelijk konden uitwijken naar een andere locatie, maar dat dit niet wordt voortgezet omdat ook de gezondheid van de inmiddels 93-jarige vorstin zelf te broos zou zijn.

LEES OOK:

Een ingewijde meldt juist dat cancelen van de feesten eerder paniek bij het volk zal oproepen. Als leden van het koninklijk huis hun plannen ernstig wijzigen, afzeggen of mogelijk zelf in quarantaine gaan, zou dat tot onrust kunnen leiden.

Elizabeth werd onlangs gespot met wat haar eigen maatregel tegen besmetting leek: voor het eerst óóit droeg zij handschoenen bij het uitdelen van lintjes en ridderschappen op Buckingham Palace.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen