Britain London Boat Show

Indrukwekkend: 69-jarige prinses Anne heeft sterke werkethos

De dochter van Queen Elizabeth, prinses Anne, is niet van plan minder te gaan werken wanneer ze volgende maand 70 wordt. Dat maakte de Princess Royal, zoals haar officiële titel luidt, duidelijk in de documentaire die televisiezender ITV woensdagavond over haar uitzond. “Afbouwen? Ik dacht dat ik dat al had gedaan”, grapte Anne. “Ze zou niet weten hoe”, wist haar dochter Zara.

Ook haar broer Peter vertelt dat er voor hun moeder ook geen voorbeelden zijn van familieleden die het na hun zeventigste rustiger aan zijn gaan doen. Zara en Peter noemden geen namen, maar Annes moeder koningin Elizabeth is op haar 94e nog steeds aan het werk en vader prins Philip (99) is pas drie jaar geleden gestopt. “Ik wens degene die werkvermindering met haar wil bespreken veel geluk”, vertelt Anne’s dochter.

De afgelopen maanden heeft prinses Anne noodgedwongen meer tijd thuis in Gatcombe Park in Gloucestershire doorgebracht dan ooit, zoals ze zelf vertelde in de documentaire. Dat vond ze niet makkelijk, omdat de moderne communicatiemiddelen het persoonlijk contact en de echte interactie met mensen niet kunnen vervangen. “Maar ze heeft niet stilgezeten. Ze gaat elke dag paardrijden, wandelt met de honden, bemoeit zich met de boerderij”, aldus Zara en Peter, die zelf vlakbij wonen.

Lees ook:

Charles geniet van de zomer en spot vlinders in eigen tuin

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen