In dit land heeft prins Charles meerdere huizen

Wij vierden vorig weekend Pasen, maar het orthodoxe Pasen zoals ze dat in onder meer Roemenië vieren vond gisteren en vandaag plaats. Charles is groot fan van het land.

En omdat prins Charles zo graag in Roemenië komt, spreekt hij tijdens orthodox Pasen warme woorden uit voor en over het land. “Zo’n speciale plek in mijn hart”, zei hij onder meer in een speciale videoboodschap.

“Pasen is meestal het moment waarop mensen samenkomen, samen bidden en de banden aanhalen met de gemeenschap en de kerk waarvan ze deel uitmaken. Ik weet dat veel Roemenen in het Verenigd Koninkrijk hoopten met Pasen terug te keren naar Roemenië om bij familie en vrienden te zijn”, aldus Charles.

Lees ook:

De prins bezit zelf meerdere huizen in Roemenië. Hij heeft er zelfs een B&B, waar je voor ongeveer 100 euro per nacht kunt komen logeren. De kleine, traditionele cottages – die liggen tussen de weidse bloemenvelden – zijn gerestaureerd en omgetoverd tot mooie gastenverblijven. Maar reken niet op ’s avonds voor de tv hangen of Netflixen via wifi, want dát ontbreekt er. Lekker rustig.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, House and Garden UK. Beeld: ANP/EPA