Britain Royalty Sir David Attenborough

Hoera! Queen Elizabeth en Philip vieren hun trouwdag

Vrijdag heeft de Cambridge-familie op Twitter een gelukwens aan koningin Elizabeth en prins Philip geplaatst. De Britse koningin en haar man vieren namelijk hun 73e trouwdag.

“Wij wensen Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de hertog van Edinburgh een heel gelukkige huwelijksverjaardag”, schrijven William, Catherine, George (7), Charlotte (5) en Louis (2) aan hun grootouders en overgrootouders. Daarbij is een foto geplaatst van de kaart die de kinderen voor hun overgrootouders maakten.

Donderdag was die kaart al even te zien, toen het hof naar aanleiding van de trouwdag een nieuwe foto van het echtpaar deelde. Dat beeld werd eerder deze week gemaakt op Windsor Castle. De 94-jarige Elizabeth en 99-jarige Philip zijn zittend te zien op de bank met een stapel felicitatiekaarten. Philip heeft de kaart van zijn achterkleinkinderen vast.

De Queen draagt op de foto een broche die veel royaltywatchers bekend voorkomt. Deze droeg ze ook op foto’s die in 1947 werden gemaakt tijdens haar huwelijksreis. Later droeg de koningin het sieraad nog enkele keren zoals bij het 60-jarig huwelijksjubileum in 2007.

LEES OOK:

Stagelopen in de coronatijd: Máxima informeert hoe dat gaat

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.