Britain Pandemic Coronavirus Covid19

Hoe zal Queen Elizabeth kerst dit jaar vieren?

De Britse media heeft van het Buckingham Palace te horen gekregen dat het nog veel te vroeg is om te speculeren over wat koningin Elizabeth en haar familie wel of niet zullen doen met de kerstdagen.

Het paleis zei dat in reactie op berichten dat de Queen zou afzien van haar traditionele bezoek aan de kerk van Maria Magdalena bij haar landgoed Sandringham. Besluiten daarover worden pas op het laatste moment genomen, aldus Buckingham Palace. De Britse vorstin bevindt zich sinds haar zomervakantie weer in Windsor Castle, waar een gezondheidsbubbel rond haar is gevormd. Personeel blijft een bepaalde tijd op het kasteel, neemt dan enige tijd vrij en gaat pas na zelfisolatie weer aan de slag. Dit alles om te voorkomen dat iemand de 94-jarige koningin besmet. Ook rond prins Philip (99) bestaat zo’n regeling.

Het is nog niet bekend hoe dat moet rond kerstmis, wanneer de koninklijke familie enkele dagen vooraf traditioneel eerst samenkomt voor een lunch op Buckingham Palace en zich daarna verzamelt in Sandringham. De dan geldende coranaregels zijn dat namelijk ook niet. Op dit moment zijn samenkomsten van meer dan zes personen buiten het eigen huishouden niet toegestaan, hetgeen de familiereünie niet mogelijk zou maken.

Ook is er het probleem dat altijd honderden mensen afkomen op de komst van de koninklijke familie naar St Magdalene’s, het kerkje waar een groot deel van de Windsors te voet naar toe gaat. Vorig jaar waren er 1500 belangstellenden, maar dat kan in deze tijd natuurlijk niet.

LEES OOK:

Groot nieuws! Thaise koning keert eindelijk terug naar eigen land

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.