Trouwjurk Diana

Hier kun je binnenkort de trouwjurk van Diana van dichtbij bekijken

De tentoonstelling Royal Style in the Making start 3 juni 2021 is tot januari 2022 in Kensington Palace te zien. Zouden we voor die tijd weer naar Engeland mogen afreizen om oog in oog te kunnen staan met de trouwjurk van Diana?

Royalty Style in the Making

Eén van de pronkstukken van de expositie is de bruidsjapon met een sleep van 7.62 meter van prinses Diana. Het is inmiddels zo’n veertig jaar geleden dat ze in haar trouwjurk verscheen in de St Paul’s Cathedral en de jurk nu te zien is in het paleis waar Diana jarenlang heeft gewoond. Haar zonen, prinsen William en Harry, hebben de jurk uitgeleend voor de tentoonstelling

Lees ook: ‘Op déze datum komt Netflix met Diana-musical’

Trouwjurk

De jurk is in het geheim gemaakt door David en Elizabeth Emanuel in hun atelier in Mayfair en is gemaakt van tafzijde. Het lijf van de jurk is versierd met panelen van kant die nog van koningin Mary is geweest.

Ook de kroningsjurk van koningin Elizabeth (de moeder van de huidige Queen Elizabeth) en de nog nooit eerder tentoongestelde couture van prinses Margaret zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling.

Beeld: ANP, Bron: Nouveau

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen