Het verhaal achter de viral regenfoto van Harry en Meghan

Harry en Meghan waren in Engeland om aan enkele (laatste) verplichtingen als royals te voldoen. En omdat maart zijn staart roert, kwam het met bakken uit de lucht vallen toen Samir Hussein zijn unieke shot maakte.

De royalty- en entertainmentfotograaf doet nu uit de doeken hoe zijn foto tot stond kwam. Aanvankelijk had hij maar weinig hoop op een beetje leuke beelden, juist door de stromende regen zou het gebruik van de flitser weleens verkeerd kunnen uitpakken en bovendien konden Harry en Meghan verbogen blijven onder een paraplu.

Maar precies die ingrediënten, de onophoudelijke regen en de paraplu met het stralende stel eronder, kwamen voor Hussein samen tot de perfecte omstandigheden voor een perfect plaatje. Hij spreekt van een foto die ’tijdloos’ is, die lijkt op een still uit een romantische film. “Toen Harry en Meghan mijn kant op liepen, zag ik dat de flitser van andere fotograaf áchter hen precies een goede omstandigheid creëerde. Ik had maar een paar tellen om optimaal gebruik te maken van dit licht als een soort backdrop zoals je deze ook in fotostudio’s vindt, dus ik manoeuvreerde mezelf nog ietsje naar voren en werkte met het licht dat er achter hen, achter de paraplu was. En precies op het moment dat ik klikte, lachte het stel prachtig naar elkaar”, aldus de tevreden fotograaf.

LEES OOK:

Hij bekeek de gemaakte foto’s direct op zijn laptop en was opgelucht dat ze scherp waren. Hussein zet al ruim 12 jaar royals op de gevoelige plaat, maar dit shot van Harry en Meghan is zelfs voor hem extra bijzonder. “Dit blijft nog wel even hangen, het doet iets, deze foto.”

Bron: gq-magazine. Beeld: ANP, Instagram @samhussein1