Het verdriet van koningin Elizabeth: Archie blijft in Canada

Prins Harry is momenteel in Groot-Brittannië om officiële taken te ondernemen. En Meghan voegt zich op verzoek van de Queen op 9 maart bij hen. Kleine Archie blijft echter in Canada, tot verdriet van Elizabeth.

Harry heeft enkele belangrijke laatste werkzaamheden te doen in zijn thuisland en is al een aantal dagen aan deze kant van de oceaan te vinden. Op nadrukkelijk verzoek van koningin Elizabeth vliegt ook Meghan op 9 maart aanstaande deze kant op, om bij de Commonwealth Service aanwezig te zijn. Een dag waarop de diversiteit, samenwerking, culturenrijkheid en identiteit van de landen die samen het Gemenebest vormen, wordt gevierd met onder meer een samenzijn in de bekende Londense kerk Westminster Abbey.

LEES OOK:

Het is echter bekend geworden dat 9-maanden-oude Archie, zoon van Harry en Meghan en achterkleinzoon van Elizabeth hoogstwaarschijnlijk niet mee zal reizen en dus in Canada blijft. Ze is naar verluidt bijzonder teleurgesteld en verdrietig. Een bron dicht bij het Britse koningshuis heeft het eerder al ’triest’ genoemd dat Elizabeth door de verhuizing van Archies ouders de kleine amper nog te zien krijgt. In de Britse pers wordt verder opgemerkt dat bijvoorbeeld ook prins George, prinses Charlotte en prins Louis hun neefje nog maar weinig hebben gezien sinds zijn geboorte.

 

Bron: The Sunday Times. Beeld: EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen