Het einde van de lockdown: koningin Elizabeth belt met premier Ardern

Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

Oprechte interesse

Elizabeth had volgens Ardern laten weten dat ze graag even in contact wilde komen om te horen hoe het met de Nieuw-Zeelanders ging tijdens de coronacrisis. “Ik kreeg sterk en oprecht het gevoel dat hare Majesteit erg geïnteresseerd was in hoe het met ons gaat, en opgetogen was omdat het goed met ons gaat”, zei Ardern in een persconferentie.

Effect strenge maatregelen

De lockdown-maatregelen in Nieuw-Zeeland waren tot nu toe heel streng. Scholen, kantoren, winkelcentra en alle andere openbare gelegenheid moesten sluiten. De drastische maatregelen hebben echter wel geholpen. In totaal overleden er maar 19 mensen. Nieuw-Zeeland is daarmee één van de lichtst getroffen landen.

Nog steeds officiële staatshoofd

Koningin Elizabeth is, ondanks de onafhankelijkheid van Nieuw-Zeeland sinds 1947, nog steeds het officiële staatshoofd. Adern deelde op haar Instagram een bericht over de koningin. “Haar affectie voor Nieuw-Zeeland, haar interesse in wat er gebeurt en haar herinneringen van plaatsen en de gebeurtenissen die bijzonder zijn voor ons, blijven mij verbazen.’’

Lees ook:

Camilla, de vrouw van prins Charles, blijkt sinds anderhalf jaar in het geheim balletlessen te volgen. Ze bekende aan Royal Central dat ze dit een keer per week samen doet met wat vrienden.

Camilla in het geheim op balletles

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen