South Africa Britain Royalty

Heftige uitspraak: Dit is de meest racistische royal volgens Piers Morgan

De voormalig Goodmorning Britain-host heeft zich behoorlijk negatief uitgelaten over Meghan na het spraakmakende interview met Oprah Winfrey. Nu geeft hij ook een andere royal flink de wind van voren.

Volgens Morgan is juist Harry degene die altijd het meest racistisch is geweest, iets waarvoor hij zelfs publiekelijk zijn excuses heeft moeten aanbieden. Harry en Meghan zeiden in hun interview met Oprah Winfrey dat iemand binnen de koninklijke familie hen gevraagd zou hebben hoe donker de huidskleur van hun zoontje Archie zou worden. Meghan, dochter van een zwarte moeder en witte vader, ervaarde dit als ‘zeer pijnlijk’. Het stel heeft niet laten weten om wie het precies gaat.

Binnen het Britse koningshuis zou er volgens Morgan absoluut geen sprake zijn van racisme. ‘‘Ik heb de familie een aantal keer mogen ontmoeten en ik weet absoluut zeker dat geen van hen een dergelijke opmerking zou maken,’’ vertelt hij. ‘‘Sterker nog, het was juist prins Harry die zijn excuses moest maken, omdat hij een Britse soldaat van Pakistaanse afkomst kleineerde met een zeer beledigende term. Daarnaast ging hij naar een verkleedfeestje in een nazioutfit, ook óntzettend verkeerd. Dat verklaart wellicht wel zijn haat jegens de Britse tabloids, omdat die daar bovenop zaten en foto’s van dat feestje publiceerden.’’

“Buiten Harry heeft geen enkel lid van de familie zich moeten verantwoorden voor racistische uitlatingen, dus dan is het wel ironisch dat hij en zijn vrouw de royals nu beschuldigen van racisme. Zoals ze het nu naar buiten hebben gebracht is te makkelijk. Je stookt een vuurtje op, maar laat het daar verder bij zitten. Ik heb het al eerder gezegd: als iemand binnen die familie dit soort dingen daadwerkelijk gezegd heeft, zeg dan ook wie het was. Maar dat doen ze niet, omdat het niet waar is. Het is pure stemmingmakerij.”

LEES OOK:

Bijzonder: Queen schrijft persoonlijke brieven

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen