Harry En Meghan Verloving

Harry werd pas bewust van racisme door Meghan

Prins Harry – die sinds het voorjaar met zijn vrouw en kind in Amerika woont – heeft gezegd dat hij zich pas sinds hij Meghan kent bewust is geworden van vooroordelen met betrekking tot huidskleur.

Hij geeft zelfs toe dat hij ‘geen idee’ had van de vooroordelen die er allemaal bestaan, met racisme als basis. Hij wist ook niet hoe kwetsend die kunnen zijn. Pas nadat hij met Meghan trouwde, kreeg hij een goed beeld van de uitingen en vooroordelen. Harry doet zijn uitlatingen in gesprek met een mensenrechtenactivist, die hem interviewde voor GQ Magazine.

Harry is opvallend eerlijk over zijn eigen – gegoede – komaf en zegt: “Met de opvoeding en opleiding die ik heb gehad, had ik geen idee wat onbewuste vooroordelen zijn. Ik had niet eens een idee dat het bestond. Jammer genoeg kostte het me lange tijd om het te beseffen. Vooral toen ik op een dag mij in mijn vrouw verplaatste.”

Het interview vond in verband met corona niet in een studio of bij één van de heren thuis plaats, maar via Zoom. Harry beantwoordde de vragen thuis vanuit Santa Barbara.

Oprah Winfrey had laatst de eer om via Instagram als één van de eersten een gloednieuwe foto van het koppel te delen. Harry en Meghan hadden al geruime tijd geen officiële foto’s van henzelf – als stel – laten maken. Daar kwam met deze mooie foto dus verandering in!

Meghan Harry Oprah Oktober 2020

LEES OOK:

Leuk: Zweedse koning krijgt hulp van dochter én kleindochter bij knippen lintje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @oprahmagazine