Britain Royalty

Harry vindt dat social media ook schuld hebben aan Capitool-bestorming

Harry heeft zich uitgesproken over de rol die ook social media-platforms hebben bij grote gebeurtenissen. Hij zoomt in het bijzonder op één aspect in dat volgens hem snel aangepakt moet worden.

Harry (en Meghan) heeft al eerder meningen gedeeld over de invloed van social media. Hij en Meghan leggen naar verluidt hun eigen gebruik ervan aan banden, ze zouden de hatelijke reacties en de polarisatie die het helpt verergeren niet meer zien zitten.

De prins meent dat er in het geval van de Capitool-bestorming in Washington, een paar weken geleden, ook een rol was voor social media. Hij vindt dat de grote platforms niet genoeg doen om de verspreiding van onware informatie tegen te gaan. In een interview met een Amerikaans zakenblad zegt hij onder meer: “We hebben keer op keer gezien wat er gebeurt als de werkelijke gevolgen van verkeerde informatie buiten beschouwing worden gelaten. Er is geen manier om dit te bagatelliseren.”

Volgens Harry zijn social media vergelijkbaar met een stads- of dorpsplein waar iedereen kan gaan staan om een mening te roepen. Het delen van ideeën noemt hij belangrijk, maar er zouden ook ‘kaders’ of ‘vangrails’ aangebracht moeten worden.

Britain Royalty

LEES OOK:

Bijzonder: Eloise schrijft eerste boek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA