Harry verrast door mee te doen aan Britse talkshow

De Britse talkshow The One Show wordt uitgezonden door de BBC en kreeg gisteravond 'bezoek' van een wel heel bijzondere gast: Harry meldde zich. Via een videoverbinding en met de nodige mooie woorden voor een aantal veteranen.

Het voornaamste thema was omgaan met blijvend letsel. Zo was de weduwe van een Tweede Wereldoorlog-veteraan te gast, die na een vliegtuigcrash in de oorlog brandwonden aan onder meer zijn gezicht had opgelopen. Hierdoor waren operaties nodig om hem van een nieuwe mond en neus te voorzien.

Harry vroeg voorzichtig of hij daarna weer ‘een goede neus en lippen had om te kunnen kussen’. Waarop de weduwe antwoordde dat dat inderdaad zo was. “Dat vind ik echt geweldig!”, reageerde Harry vervolgens.

Harry is natuurlijk geen onbekende op het vlak van veteranen. Zijn paradepaardje, de Invictus Games, staan volledig in het teken van veteranen die tijdens hun werk – fysiek of mentaal – gewond zijn geraakt. Dit jaar hadden de spelen in Den Haag moeten plaatsvinden, met afgelopen zaterdag de start. Vanwege corona gaan de spelen niet door, wel plaatste Harry een bemoedigende speech online voor iedereen die erbij betrokken was.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen