Harry krijgt kritiek op gesprek met Charles

Prins Harry kreeg woensdag niet alleen lof voor zijn gastoptreden in het ochtendprogramma Today van BBC Radio 4. Kritiek was er in de loop van de dag op sociale media met name over zijn interview met prins Charles, zijn vader, met wie hij onder meer over klimaatverandering en circulaire economie had gesproken.

Bijtende opmerkingen kwamen van journalisten die de prins van Wales zelf herhaaldelijk om een interview hadden gevraagd en nul op het rekest kregen. 'Waarom laat de prins zich niet door kritische journalisten ondervragen?', was één van de verontwaardigde opmerkingen. Programmamaker Ben de Pear van Channel 4, die een vraaggesprek met Charles had afgeblazen toen zijn medewerkers een lijst met voorwaarden en eisen voorlegden, vroeg zich af of Harry en Radio 4 die overeenkomst ook hebben moeten tekenen.

Op sociale media klaagden andere luisteraars over het feit dat 'gewone mensen' niet aan het woord kwamen en dat uitgerekend verwoede jagers als Charles – door zijn zoon aangesproken met 'Pa' – en Harry over natuurbehoud spraken. Harry zelf was tevreden over zijn optreden, zo liet Kensington Palace weten. Ook Britse kranten als Telegraph en The Guardian spraken van een succes, voor zowel de BBC als prins Harry (33).

Het programma kreeg wereldwijd aandacht omdat de prins ook een interview maakte met de Amerikaanse oud-president Barack Obama. Obama sprak over zijn leven na het presidentschap, uitte zijn bezorgdheid over het gebruik van sociale media, en kietelde Harry door op diens vraag wat hij zou kiezen 'Queen of The Queen', voor de Britse koningin te gaan. De vraag of hij boxershorts dan wel een gewone onderbroek droeg, bleef onbeantwoord.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen