Harry krijgt knuffel van ziek jongetje

Prins Harry heeft maandagavond een dikke knuffel gekregen van een kleuter. Hij woonde de uitreiking van de WellChild Awards bij in het Park Lane Hilton in Londen. De vierjarige Carson Hartley rende op de prins af en sloeg zijn armpjes om hem heen.

Harry gaf de kleine jongen ook nog een 'high five' en sprak met Carsons ouders over de aandoeningen waaraan het kind lijdt. Carson heeft een hartprobleem, longziekte, open rug en brozebottenziekte. Hij heeft al meer dan veertig operaties gehad in zijn korte leventje, schrijft Hello! Magazine.

Olivia Ruston, die een prijs kreeg omdat ze haar ouders helpt bij de zorg voor haar ernstig zieke zus, gaf Harry een spaarvarken met rood haar. "Moet ik dat voorstellen?", vroeg de prins. "Dat is briljant. Ik heb al geen spaarvarken meer gehad sinds mijn jeugd, dus ik mag wel eens wat centen gaan sparen."

De prins is sinds 2007 de beschermheer van WellChild. De uitreiking – de tiende keer – vond plaats om kinderen en jongeren met een ernstige ziekte, maar ook hun families, verplegers en dokters te eren. Harry speechte: "Jullie zijn een voorbeeld voor ons allemaal. We kunnen veel leren van jullie kracht, vastberadenheid en humor in het aangaan van uitdagingen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen