Harry in training bij Australisch leger

Prins Harry brengt vanaf maandag een maand door in Australië om daar in training te gaan in het Australische leger. Dat melden Britse media donderdag. Hoogstwaarschijnlijk zal hij er dan ook niet bij zijn als zijn neefje of nichtje wordt geboren. Zijn broer prins William en diens vrouw Catherine verwachten in april hun tweede kindje.

Prins Harry, die vijfde in lijn van troonopvolging wordt als de baby wordt geboren, zal meedoen met trainingen van SAS-troepen op de basis in Perth. Ook brengt hij tijd door met NORFORCE-soldaten in het noorden van Australië en met het zesde vliegregiment in Sydney. Als hij door de militaire keuring komt zal hij in Sydney ook in een helikopter vliegen.

Voorafgaand aan zijn militaire bezoeken, legt hij in hoofdstad Canberra een krans bij het graf van de onbekende soldaat bij het Australische oorlogsmonument. Volgens een woordvoerder van de prins kijkt hij uit naar zijn bezoekje 'Down Under' en naar 'het uitdagende en hectische schema', zo weet ABC. Tussendoor vliegt Harry nog even op en neer naar Europa om zijn vader prins Charles te vergezellen bij de Anzac Day herdenkingen in Gallipoli.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen