Britain Royalty

Harry ging akkoord met interview om déze reden

Prins Harry en zijn Meghan gaven een veelbesproken interview aan Oprah Winfrey. Daarover heb je vast het een en ander gehoord. Naar nu blijkt was er een specifiek moment waarop Harry besloot ‘ja’ te zeggen op het aanbod voor dit interview.

Hun 1,5 uur durende interview werd door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Er vlogen beschuldigingen, onthullingen en zorgen over tafel. En menig expert vond ook de timing van de uitzending van het interview ‘onhandig’: dat gebeurde toen prins Philip in het ziekenhuis lag en nog niet volledig duidelijk was hoe het met hem ging.

De nasleep duurt ook al sinds de uitzending. Nog altijd wordt er onderzoek gedaan naar de beschuldigingen van een racistisch hofbeleid in Engeland. En Oprah gooit af en toe ook nog details over hét interview de wereld in. Al met al is het een bewogen jaar voor Harry en Meghan, naast het krijgen van een tweede kindje en veel werk voor bijvoorbeeld Netflix en hun eigen stichting, bracht Meghan ook haar eerste kinderboek uit en was er dus dat explosieve interview.

Wat zette Harry ertoe aan om ‘ja’ te zeggen? Volgens een ingewijde die praatte met de Britse krant The Sun was dat een vrij duidelijk moment, of beter gezegd: een specifieke aanleiding. Namelijk toen Harry te horen kreeg dat hij al zijn militaire titels moest inleveren. Eén van de gevolgen van de terugtreding van Harry en Meghan uit het Britse koningshuis. Het zou Harry boos en emotioneel hebben gemaakt. En in die toestand besloot hij Oprah’s aanbod te accepteren. En werd er dus een interview opgenomen dat nogal wat stof deed opwaaien en verbazing oogstte.

Eén van de officiële verlovingsfoto’s van Meghan en Harry. Er is veel gebeurd sindsdien.

Harry En Meghan Verloving

LEES OOK:

Zo leuk: 3 throwback-foto’s van Daniel Westling

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal