Harry en Meghan willen niet meer praten met Britse tabloids

Na een beknopt afscheidsrondje in het Verenigd Koninkrijk, kwam er op 31 maart officieel een einde aan de 'royal duties' van Meghan en Harry. Het opbouwen van hun nieuwe leven en nieuwe carrières gaat tevens gepaard met een nieuwe werkwijze.

4 tabloids

En die werkwijze is nu in een brief gezet. De brief van het stel is in het bijzonder gericht aan 4 grote, Britse tabloids. Een tabloid is een soort mix tussen een krant en een roddelblad. Maar met een duidelijk accent op bekende mensen en entertainment. The Sun, Daily Mirror, Daily Express en Daily Mail ontvingen de brief. Waarin kort samengevat wordt gemeld dat Harry en Meghan op geen enkele manier meer met de 4 verbonden willen zijn.

Een mening mag

Er is ook een toelichting gegeven op het besluit, mogelijk om eventuele snelle conclusies van de bladen voor te zijn. Te lezen valt: “dit beleid heeft niets te maken met het vermijden van kritiek. Het gaat ons er ook niet om om een publieke conversatie de kop in te drukken of om iets te censureren. De media hebben elk recht om verslag te doen en mogen een mening hebben over de Hertog en Hertogin van Sussex, of dat nou goed of slecht is. Maar die mening kan niet gebaseerd zijn op een leugen”, waarmee dus zo’n beetje wordt gezegd dat er door de 4 media weleens leugens over het stel zijn verspreid. De 4 bladen krijgen geen persfoto’s meer toegestuurd en ze kunnen ook geweigerd worden bij evenementen die Harry en Meghan bezoeken.

Lees ook:

Bezige bijtjes

Onlangs lanceerden Harry en Meghan hun nieuwe stichting, Archewell. En bezorgden ze samen maaltijden bij chronisch zieke mensen. Meghan deed een klusje voor Disney. En Harry wil aan de slag met zijn bedrijf Travalyst, dat zich richt op duurzaam vakantie vieren.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen