(file) Usa Entertainment Meghan

Halfzus klaagt Meghan aan

Het voeren van processen zit bij de Markles in het bloed.

Sinds het befaamde interview dat Meghan in het gezelschap van haar man Harry aan Oprah gaf, heeft het stel zaken aangespannen tegen Britse kranten en de Britse overheid. Voor de verandering klaagt Samantha Markle nu haar halfzus Meghan aan. Wegens uitspraken in datzelfde interview.

Ze heeft er in ieder geval lang genoeg over kunnen nadenken, zullen we maar zeggen. Volgens rechtbankdocumenten in handen van de New York Post beschuldigt de 57-jarige haar halfzusje van ‘onware en kwaadaardige statements’.

Een van de dingen waar Samantha Markle over is gevallen, is de opmerking van Meghan dat ze enig kind is. ‘De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde’, aldus de aanklacht.

Samantha Markle stelt in de documenten ook dat Meghan een verhaal over een arme jeugd de wereld in heeft geholpen waar niets van waar is, ‘om zo een van-niets-naar-de-koninklijke-familie-verhaal te creëren rond haar leven’ en dat Meghan over haar familie heeft gelogen in de biografie Finding Freedom.

De zus van de hertogin van Sussex eist 75.000 dollar plus advocatenkosten. De raadsman van de vrouw van prins Harry noemt de aanklacht in een statement aan de New York Post ‘nergens op gebaseerd’ en ‘absurd’. Hij zegt ook: ‘We gaan hier zo min mogelijk aandacht aan besteden, meer verdient dit niet.’

Dat gaan wij ook maar doen.

LEES OOK:

HEISA! PODCAST OVER MEGHAN EN HARRY UITGESTELD

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP