Gravin Sophie laat zich uit over Harry en Meghan

De vrouw van de Britse prins Edward heeft gisteren in een interview met een krant gezegd dat ook zij destijds te kampen had met kritiek van de media, als nieuwkomer.

Ze gaat in gesprek met The Sunday Times dieper in op de gelijkenissen die ze ziet tussen haar en Meghan. Sophie komt zelf namelijk ook uit een ‘heel normaal’ gezin. Niet van adellijke afkomst. Ze trouwde in 1999 met Edward, maar had daarvóór ruim de tijd om hem en alle do’s en don’ts van het Britse koningshuis te leren kennen. “Tijdens onze verloving, die 6 maanden duurde, verbleef ik zelfs op Buckingham Palace”, merkt ze op. Terwijl Harry en Meghan elkaar al na 1,5 jaar samenzijn het ja-woord gaven.

Sophie kreeg in het begin zelf ook te maken met de nieuwsgierigheid, de onterechte conclusies en de vasthoudendheid van de Britse roddelpers. En ze vindt het heel belangrijk dat nieuwkomers goed worden opgevangen in de familie. “We proberen altijd een nieuw lid van de familie te verwelkomen en te helpen”, zegt de gravin. Naar verluidt werd ze een vertrouweling en een luisterend oor voor Meghan, toen zij nog in Groot-Brittannië woonde. En over Harry en Meghans verhuizing naar Amerika meldt ze: “ik hoop gewoon dat ze gelukkig zijn”.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen