Getuigt Meghan’s eigen vader tegen haar in rechtszaak?

Thomas Markle - de vader van Meghan - is bereid te getuigen tegen zijn eigen dochter in de rechtszaak die prins Harry en Meghan hebben aangespannen tegen de Mail on Sunday. Dat melden Britse media op basis van stukken die dinsdag werden ingediend bij de rechtbank in Londen.

Harry en Meghan lieten in oktober weten dat zij juridische stappen ondernemen tegen verschillende tabloids. Het stel sleept de Mail on Sunday voor de rechter omdat de krant bezig zou zijn met een campagne “om valse en opzettelijk denigrerende verhalen” over de Sussexes te verspreiden. Én om het feit dat ze een privébrief van de hertogin aan haar vader deels publiceerden.

Leugens in stand houden

Volgens Harry is dat een inbreuk op het auteursrecht van Meghan. Hiermee schond de Mail on Sunday volgens de prins de privacy van Meghan. Ook is hij van menig dat de krant met opzet bepaalde alinea’s, zinnen of woorden wegliet om “leugens in stand te houden”.

LEES OOK:

Hard tegen hard

Door Thomas op te roepen als getuige hoopt de Mail on Sunday dat er geen sprake is van leugens. Thomas zou al enkele sms’jes – die hij in aanloop naar de bruiloft van zijn dochter uitwisselde met Meghan – aan enkele advocaten hebben laten zien. Daaruit moet blijken dat hun relatie al bekoeld was.

Accepteren als publieke figuren

Mail on Sunday zet verder in het verweer in op het feit dat er een enorme belangstelling is voor het privéleven van leden van de koninklijke familie. Harry en Meghan zouden dat als publieke figuren moeten accepteren.

Bron: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen