royal family

Geen parade en balkonscène op Elizabeths verjaardag

Trooping the Colour, zo wordt het voornaamste onderdeel van Elizabeths verjaardagsviering genoemd. Haar birthday gaat ieder jaar gepaard met grootse feestelijkheden, waaronder een optocht en een 'balkonmoment'. Maar dit jaar dus niet.

Haar verjaardag trekt ieder jaar honderdduizenden belangstellenden naar Londen. Vaak neemt de hele Britse koninklijke familie deel aan de dag, wat het voor Britten, toeristen en dagjesmensen natuurlijk extra leuk maakt. Dit jaar is een streep gezet door de parade en de balkonscène. Wat niet geheel onverwacht komt, in deze Corona-tijden.

Trooping the Colour houdt ongeveer dit in: ieder jaar mag één van de regimenten (Grenadier, Coldstream, Scots, Irish en Welsh Guards) haar kleuren tonen aan de koningin. Elizabeth neemt de militaire parade af, daarna rijdt ze met verschillende familieleden terug naar Buckingham Palace. En dan volgt de jaarlijkse balkonscène. De royal family zwaaiend naar het publiek, met vliegtuigen van de Royal Air Force die overvliegen.

Lees ook:

De feestelijkheden zouden plaatsvinden op 13 juni, maar gaan nu dus niet langer door. Overigens is de ‘echte’ verjaardag van Elizabeth op 21 april. Ze wordt 94. Het Britse hof meldt dat er gekeken wordt naar alternatieven voor de viering, maar daarover is nog niets bekend.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen