Britain Royals

Geen paparazzi meer voor prins Harry, Meghan en zoontje Archie

Goed nieuws voor prins Harry en zijn gezin! De bedrijven Splash News en Picture Agency laten Meghan voortaan met rust. The Guardian meldt dat de persfotografen hebben ermee ingestemd dat ze in de toekomst geen ongewenste foto’s meer zullen maken.

Beide organisaties maakten foto’s van Meghan en haar zoontje Archie tijdens een wandeling in de buurt van hun huis. De rechtbank vond, nadat de hertogin van Sussex het publiceren van de foto’s aanvocht, dat de fotografen ‘onwettig waren binnengedrongen’ in de privacy van moeder en zoon.

Een van de fotografen zou volgens de rechtbank een dag voor het publiceren van de bekende foto’s al de omgeving rondom Meghan en Harry’s huis hebben verkend. Daarbij zocht hij naar in- en uitgangen, zodat hij met zijn camera klaar kon zitten. Meghan’s advocaat Jenny Afia zei tegen de rechtbank dat “het nemen van de foto’s een onwettige inbreuk op de privacy vormde”. Ze zei dat de foto’s werden genomen “tijdens een privé-gezinsuitje in een afgelegen landelijke omgeving en dat er geen publiek belang bij het verspreiden van de foto’s lag”.

LEES OOK:

Máxima zichtbaar geschokt door ongepaste opmerking tijdens meeting

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.