Britain Tennis Wimbledon Grand Slam 2021

Gaat Kate een eigen docu maken?

De Britse krant The Daily Mail weet het zeker: de hertogin wil een tv-documentaire maken. En die zou in het teken moeten staan van de ontwikkeling van kinderen, een onderwerp dat Kates interesse in het bijzonder heeft.

En sterker nog: Kate zou geïnspireerd zijn geraakt door haar eigen man, William. Die maakte met ‘documentairemaker der documentairemakers’ David Attenborough een eigen docu: Earthshot Prize: Repairing Our Planet. Ze zou nogal onder de indruk zijn van zijn inspanningen voor dat project en zag vooral hoeveel plezier hij haalde uit het maken ervan.

Kate wil inhoudelijk echter een hele andere kant op. Haar interesse ligt al jaren bij de ontwikkeling van kinderen. Momenteel is Kate druk bezig haar eigen stamboom uit te pluizen. En ze zou onder meer willen ontdekken hoe het gezinsleven van de generaties vóór haar invloed had op de keuzes in hun latere leven. In een docu-vorm gegoten zou gedacht worden aan iets in de trant van Verborgen Verleden (in Engeland: Who Do You Think You Are?), maar dan dus met als specifieke focus jonge kinderen.

Of , hoe en zo ja, wanneer een en ander in elkaar gezet wordt is niet bekendgemaakt. We wachten dus maar geduldig af en gokken dat als het zover is, vast voor de BBC wordt gekozen. Dan kunnen wij de docu in Nederland wellicht ook meepakken.

Een archieffoto van Kate met jongste zoon Louis, toen hij nog een dreumes was.

Britain Royalty

LEES OOK:

De week van Kate in 7 outfits

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @dukeandduchessofcambridge