Naamloos

Fun fact: Queen Elizabeth´s hondjes kregen à la carte menu

Dat koningin Elizabeth van luxe houdt is geen geheim. Ook haar geliefde corgi’s werden flink in de watten gelegd. De voormalig chef van koningin Elizabeth heeft onthuld dat de hondjes dagelijks konden kiezen van een à-la-cartemenu. Chef Darren McGrady bereidde volgens The Daily Mail vijftien jaar lang verse gerechten voor de corgi’s. Hoe de honden precies van de kaart kozen, vertelt McGrady er niet bij.

Op zijn YouTube-kanaal laat McGrady zien hoe hij de uitgebreide gerechten klaarmaakte. Hij maakte bijvoorbeeld gerechten met konijn, lever en biefstuk. Er mocht geen enkel botje in het vlees blijven zitten, want dan konden de corgi’s stikken. “Ik dacht dat ik ging koken voor koningen, koninginnen en presidenten. Ik had niet verwacht dat ik eten moest klaarmaken voor de hondjes van de Queen,” vertelt de chef.

Koningin Elizabeth had maar liefst twaalf corgi’s die in Buckingham Palace woonden. De honden hadden allemaal hun eigen, geweven mandje in een speciaal voor hen ingerichte ‘corgikamer’. Twee lakeien zorgden de hele dag voor de dieren, en brachten hun eten voor hen mee uit de keuken. In 2018 overleed de laatste rascorgi van de Queen.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen