Foto’s: William en Catherine sluiten bezoek New York af

Na een kort rustmoment zag Catherine, de Hertogin van Cambridge, er dinsdagavond stralend uit in het Metropolitan Museum Of Art. Zij en prins William sloten hun driedaagse bezoek aan New York hier af met een gala-avond ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Schotse universiteit van St Andrews, de plek waar ze elkaar leerden kennen.

De 450 gasten van de gala-avond hebben tussen de 3000 en 8000 euro betaald voor een kaartje. De opbrengsten gingen naar de universiteit, waar de eregasten van de avond beide in 2005 afstudeerden. De prins studeerde geografie en de hertogin, die toen nog als Kate Middleton door het leven ging, kunstgeschiedenis. Twee jaar nadat de studenten in 2001 huisgenoten werden kregen ze een relatie. Na afloop van de gala-avond in het museum vloog het paar direct terug naar Londen.

Herdenking 9/11

William en Catherine hadden eerder op de dag nog een bezoek gebracht aan het 9/11 gedenkteken in New York. Bij de plek waar ooit de Twin Towers stonden en waar nu het monument staat, legden ze bloemen om de slachtoffers van de ramp in 2001 te herdenken.

Bij de bloemen zat een handgeschreven briefje. "In herinnering aan hen die op 11 september stierven en aan hen die de moed hebben gehad om alles weer op te bouwen", luidt de tekst. Hieronder hebben William en Catherine allebei hun eigen naam geschreven. Via het officiële Twitteraccount van de hertog en hertogin van Cambridge zijn foto's van het bezoek gedeeld. ITV News meldt dat het zien van de gedenkplek Catherine behoorlijk ontroerde. Bij het monument staat ook een museum. De prins en zijn echtgenote kregen hier een rondleiding.

Empire State Building

De prins bezocht hierna zonder zijn echtgenote de wolkenkrabber Empire State Building. Helaas was het uitzicht vanaf de 86e verdieping van het iconische gebouw beperkt vanwege slecht weer.

Naast het beroemde uitzichtpunt bezocht de prins een evenement in het gebouw, waarbij hij prijzen uitdeelde aan Amerikaanse bedrijven die zaken met het Verenigd Koninkrijk willen doen. De hertogin van Cambridge had het bezoek aan het Empire State Building niet in haar agenda staan, maar verwacht werd dat ze toch met haar man zou meekomen. Catherine is nooit eerder in New York geweest en zou enthousiast over het programmaonderdeel zijn geweest.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen