Britain Royal Ascot

Fijn! Queen is er weer bovenop

Net op tijd voor de feestdagen lijkt queen Elizabeth er weer helemaal bovenop, na een rampzalig jaar en de nodige gezondheidsproblemen.

IJs en weder dienende zal ze gewoon met de familie kerst vieren op Sandringham. Er gaan zelfs geruchten dat ze binnenkort in het openbaar verschijnt. Paleismedewerker onderzoeken de mogelijkheden daarvoor.

Gehoopt wordt dat de koningin gezond genoeg zal zijn om deel te nemen aan een kort openbaar onderhoud op het kasteelterrein. Haar verschijning zal worden gezien als een ‘klein vreugdedrankje’ in moeilijke tijden.

De afgelopen weken heeft ze op advies van haar dokter zoveel mogelijk rust gehouden. Hooguit wat verplichtingen via zoom en licht kantoorwerk, en  minder drinken. Haar artsen hebben nu het groene licht gegeven voor uitgebreidere activiteiten.  

Een verschil is er wel. Het feest voor de uitgebreide familie is niet in Buckingham Palace, maar in Windsor Castle. Daar woont ze al maanden, sterker nog; ze  is het terrein niet af geweest. Ook zal ditmaal niet zoals gewoonlijk de trein nemen naar Sandringham, maar een helicopter.

‘Het zal geen normale kerst zijn, maar net als veel families in het hele land, zal het zo normaal zijn als het maar kan worden’, zei een bron.

De koningin werd voor het laatst in het openbaar gezien tijdens een receptie op Windsor Castle op 19 oktober. De volgende dag annuleerde ze een reis naar Noord-Ierland en werd ze ‘s nachts naar het ziekenhuis gebracht voor niet nader genoemd onderzoek.

LEES OOK:

AAN DE BETERENDE HAND? ELIZABETH RIJDT ALLEEN IN DE AUTO OVER HAAR LANDGOED

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail