Sarah 7

Fergie vindt zichzelf wel een beetje op Meghan lijken

En dat heeft niets met hun uiterlijk te maken. Sarah doelt op de manier waarop zij – destijds – en Meghan Markle behandeld zijn door de Britse roddelpers. Ze spreekt zich erover uit.

Zowel Sarah als Meghan voelde zich belaagd door de pers, toen bekend werd dat beiden een royal aan het daten waren en uiteindelijk ook toetraden tot de Britse koninklijke familie. Sarah vertelt aan Good Morning America over de paralellen die zij ziet.

Meghan en Harry deden – zoals je weet – een enorm stap terug als royals. Het leidde uiteindelijk tot een verhuizing naar Amerika en een grotere breuk met the royal family dan menigeen kon vermoeden. Sarah zegt hierover dat het stel dat helemaal zelf mocht weten en snapt hun keuze ook wel. “Ik vind dat iedereen het recht heeft om zijn of haar stem te mogen laten gelden, waarbij er nooit sprake kan zijn van beoordeling op ras, kleur, geloofsovertuiging of wat dan ook. Zelf zou ik nooit iemand kunnen beoordelen, laat staan veroordelen, want zo zit ik niet in elkaar”, aldus Fergie.

Ze zegt verder dat ze zeker weet dat Diana enorm trots zou zijn geweest op haar twee zoons. Sarah en Diana waren, destijds als schoonzusjes, close met elkaar. Ook tussen hen probeerde de Britse roddelpers een wig te drijven. En over Meghan zegt Sarah dat ze het ‘opjagen’ en ‘vernederen’ door de pers maar al te goed herkent.

LEES OOK:

Verlaten zwangere Beatrice en haar man de grote stad?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: New Idea