Britain Princess Diana 60th Birthday

Fans bekleden hekken paleis met eerbetoon aan Diana

Het is 31 augustus en dat is verdrietig genoeg de sterfdag van Diana. Ze kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk. Fans zijn haar niet vergeten, ze trokken vandaag naar Kensington Palace om haar te eren.

De hekken bij het paleis zijn behangen met foto’s van de prinses en allerlei lovende woorden over haar. Te lezen valt onder meer ‘je wordt voor altijd gemist’ en ‘nooit vergeten’. Diana woonde officieel tot aan haar dood in Kensington Palace. Vandaag is het precies 24 jaar geleden dat ze overleed. Dat gebeurde in Parijs, bij een heftige crash in een tunnel. Ook haar partner, Dodi Al-Fayed, kwam daarbij om het leven.

Fans eren de moeder van Harry en William vaker op haar sterfdag. En afgelopen juli gebeurde iets soortgelijks. Op 1 juli zou Diana 60 jaar zijn geworden, ook die dag werden foto’s en mooie teksten opgehangen om haar te herdenken (zie tweede foto hieronder). Britse media delen vandaag ook nog foto’s waarop fans van de prinses te zien zijn die zich hebben gehuld in Britse vlaggen.

In de tuinen van Kensington Palace is een standbeeld onthuld van Diana. Ook dat gebeurde op wat haar 60ste verjaardag zou zijn geweest.

Britain Princess Diana 60th Birthday
Diana 60 Verering Door Fans

LEES OOK:

Column Marc: Diana blijft altijd 36 jaar

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, BBC