Emotioneel werkbezoek voor Sophie

Sophie, de Gravin van Wessex, bracht gisteren een emotioneel werkbezoek aan het Frimley Park Ziekenhuis in Surrey. De vrouw van prins Edward kreeg tranen in haar ogen toen ze de verloskundigen ontmoette die in 2003 haar leven redden tijdens de geboorte van dochter Louise.

Lady Louise kwam vier weken te vroeg in het Frimley Park Hospital ter wereld. Sophie onderging een spoedkeizersnede nadat de placenta had losgelaten en ze veel bloed verloor. Na de geboorte bleef Sophie nog twee weken in het ziekenhuis om te herstellen.

Gisteren opende de gravin de nieuwe afdeling neonatologie van het ziekenhuis. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph was het haar eerste bezoek aan het ziekenhuis sinds de geboorte van zoon James in 2007. Sophie was blij in ‘gelukkiger omstandigheden’ terug te mogen komen. In een korte toespraak zei de gravin: ‘Jullie hulp is erg belangrijk en kan letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. Dat kan ik beamen! Het komt niet vaak voor dat je de mensen kunt bedanken die een groot verschil hebben gemaakt op een belangrijk punt in je leven. Ik ben erg blij hier te zijn en jullie persoonlijk te bedanken.’ Na haar toespraak welden de tranen op in haar ogen.