Elizabeth2 4 1

Elizabeth’s verjaardagsfeestje in juni: Zijn Harry en Meghan er wel of niet bij?

Volgens The Sunday Times is Elizabeth al bezig met de plannen voor haar verjaardag in juni. De Britse koningin viert dan namelijk haar 95e verjaardag. De hele Britse koninklijke familie is al sinds vorig jaar maart niet meer bij elkaar geweest. Zullen ze in juni herenigd worden?

Van Harry en Meghan wordt verwacht dat ze erbij zullen zijn, omdat het zowel een officiële gebeurtenis en een familiekwestie gaat. Elizabeth zou bovendien vastberaden zijn om deze zomer haar verjaardag weer, zoals de traditie voorschrijft, in Londen te vieren. Afgelopen jaar moest het feestje noodgedwongen worden ingekort vanwege de coronacrisis. Ook vond de ingetogen ceremonie toen plaats op Windsor Castle in plaats van Buckingham Palace.

Een bron binnen het koningshuis heeft laten weten dat het huidige plan is om de parade ter ere van de verjaardag van de koningin door te laten gaan in Londen zoals gebruikelijk. Er wordt wel rekening gehouden met eventuele beperkingen vanwege de coronacrisis. “Maar het streven en de ultieme wens is om het door te laten gaan,” aldus de bron. Het is nog maar de vraag wat daarvan haalbaar is. Op dit moment zit het Verenigd Koninkrijk in de derde lockdown en raken de ziekenhuizen steeds voller.

LEES OOK:

Kate vierde haar verjaardag ingetogen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.