Elizabeth helpt Meghan met protocol en etiquette

Al doende leert men. Het zal wellicht de tactiek van koningin Elizabeth zijn geweest om de nieuwste aanwinst van de familie - Meghan, hertogin van Sussex - mee te nemen onder haar hoede voor een reeks bezoeken. Ze moet nog wennen aan haar leven als lid van de Britse koninklijke familie. Koningin Elizabeth bracht de kersverse hertogin vandaag wat van de kneepjes van het vak bij.

Meghan hield volgens Britse media nauwlettend in de gaten wat de koningin deed en volgde haar. Toen de hertogin twijfelde of zij of Elizabeth eerst in een auto moest, gaf de 92-jarige vorstin aan dat het aan Meghan was om door te schuiven. Voor haar eerste keer met de koningin koos Meghan voor wit én Clare Waight Keller, de ontwerpster van haar trouwjurk, van het Parijse modehuis Givenchy.

Hoewel prins Harry's echtgenote nog wat onwennig leek, had ze het volgens verslaggevers wel naar haar zin. Elizabeth en Meghan kletsten en lachten samen tijdens een optreden van schoolkinderen. Die zongen de koninklijke gasten toe bij de Mersey Gateway Bridge, die officieel werd geopend door de vorstin. Na de opening van de brug gingen Elizabeth en Meghan in Chester naar het culturele centrum Storyhouse. Ook dat moest, ruim een jaar nadat het eerste publiek werd ontvangen, formeel geopend worden. Ter afsluiting lunchten de dames in het stadhuis van Chester. Voor het bezoek van de koningin en de hertogin was veel publiek op de been, onder wie honderden schoolkinderen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen