Elizabeth gaat bellen met leiders gemenebestlanden

Als hoofd van het Gemenebest gaat de queen vanuit Windsor Castle een serie gesprekken voeren met regeringsleiders en staatshoofden. Gisteren was de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, als eerste aan de beurt.

Telefoontjes

Het Buckingham Palace heeft het nieuws kort geleden bekend gemaakt. De mededeling was dat de koningin geregeld audiënties houdt met leiders uit het Gemenebest en dat er de komende weken meer zullen plaatsvinden. In plaats van een persoonlijk ontvangst zullen er vanwege de coronacrisis nu telefoongesprekken worden gevoerd.

Niet alleen koningin van Engeland

De 94-jarige Elizabeth is, naast dat ze staatshoofd is van het Verenigd Koninkrijk, ook koningin van vijftien andere landen, waaronder Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en tal van Caribische eilandstaten. Daarnaast is ze hoofd van het Gemenebest, dat 54 leden telt en waarin veel voormalige Britse gebiedsdelen zich hebben verenigd.

 

Lees ook:

Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen