Elizabeth en William bij slachtoffers brand

Koningin Elizabeth en prins William waren vrijdagochtend bij een aantal slachtoffers van de grote brand in een woontoren in het centrum van Londen. De Britse vorstin en haar kleinzoon bezochten een sporthal waar gedupeerden worden opgevangen.

Elizabeth en William werden volgens Britse media met applaus ontvangen. De koningin en hertog van Cambridge spraken niet alleen slachtoffers, maar ook hulpverleners en vrijwilligers. Voor ze weer vertrok, tekende Elizabeth het condoleanceregister.

Bij de brand die woensdag uitbrak in Grenfell Tower kwamen zeker zeventien mensen om het leven. De politie houdt rekening met veel meer slachtoffers. Volgens Britse media zijn er nog zeker 65 vermisten.

Elizabeth liet donderdag al weten mee te leven met de slachtoffers en nabestaanden. De koningin liet weten dat zij en haar echtgenoot prins Philip bidden voor de getroffenen. “We denken aan de families die geliefden hebben verloren bij de brand, en aan de vele slachtoffers die in het ziekenhuis nog vechten voor hun leven.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen