Elizabeth2 4

Elizabeth blikt terug op haar zwemlessen

Lessen in reddingszwemmen, om precies te zijn. En die vonden al een hele poos geleden plaats.. de Britse vorstin is nog steeds trots op het speldje dat ze destijds ontving voor de succesvolle afronding ervan.

De 95-jarige koningin sprak met de Royal Life Saving Society, ongeveer vergelijkbaar met onze Reddingsbrigade. Alweer zo’n 80 (!) jaar geleden volgde Elizabeth zelf zwemlessen bij deze organisatie. Het was in 1941 dat ze er haar diploma voor haalde, helemaal bekwaam in het reddingszwemmen.

Grappig genoeg gaf ze in het videogesprek met vertegenwoordigers van de society aan dat ze zich kan herinneren dat ze “echt niet wist” waar ze precies mee bezig was. “Want ik was een jaar of 12 of 14. Het is een flinke tijd geleden”, aldus Elizabeth.

Ze was destijds één van de eersten die slaagde en naast een diploma ook een speldje kreeg. “Dat wist ik niet!”, zegt ze daarover. “Ik deed het gewoon. Ik heb er heel hard voor gewerkt en ik heb het speldje met trots op mijn badpak gedragen.”

Zo is dat. Hieronder een plaatje van de koningin in het water, 80 jaar geleden. Op het Instagram-account van het Britse hof werd een korte video ervan gedeeld, als omlijsting van haar videogesprek met de stichting.

Elizabeth Reddingszwemmen Screenshot Instagram

LEES OOK:

5x schattige royal peuters

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen