Elizabeth bestelt haar kerststollen bij deze bakker

De 94-jarige vorstin weet wat kwaliteit is en bestelt dit jaar maar liefst 10 stollen bij een banketbakker die niet eens in haar eigen land gehuisvest is! Ze proefde er vorig jaar voor het eerst van en dat smaakte dus naar meer.

Het is een mooi (Kerst)verhaal. Vorig jaar besloot banketbakker Basti Bruecklmaier – die in zijn familiebakkerij in de Duitse stad München werkt – om de stoute schoenen aan te trekken en Elizabeth een paar kerststollen toe te sturen. Haar chefs namen die stollen toen mee naar Windsor Castle, waar ze Kerst vierde en lieten haar het lekkers proeven.

Dat viel, letterlijk, goed in de smaak. Elizabeth was op slag fan van de ambachtelijk gemaakte kerstlekkernij. Zo’n fan zelfs, dat ze dit jaar op eigen houtje besloot weer bij Basti aan te kloppen. Ze bestelde 10 stollen. Bruecklmaier is er waanzinnig trots op dat the queen juist zijn stollen zo lekker vindt. Hij zegt dat het bijna voelt ‘alsof hij geridderd is’.

Vorig jaar werd deze Kerstfoto gemaakt op Buckingham Palace. Elizabeth, Charles, William en George maakten toen samen Kerstkoekjes.

george_charlotte_school

LEES OOK:

Nieuwtje: Meghan investeert haar geld in dít drankje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @theroyalfamily