Elizabeth begint staatsbezoek Frankrijk

De Britse koningin Elizabeth is donderdag aangekomen in Parijs. De Queen legde haar reis naar Frankrijk per trein af en arriveerde 's middags op het beroemde station Gare du Nord. Reden voor het driedaagse bezoek is de 70-jarige verjaardag van de geallieerde landing in Normandië.

Nadat de koningin en haar echtgenoot Philip uit de Eurostar-trein waren gestapt, werden ze verwelkomd door Sir Peter Ricketts, de Britse ambassadeur in Frankrijk.

Vrijdag rijdt de koningin met haar echtgenoot naar de kust voor een ontmoeting met veteranen. Ook wonen ze een herdenking van de invasie bij. Ook prins Charles, zijn echtgenote Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine steken voor diverse herdenkingen het Kanaal over. Verder zal in Parijs een bloemenmarkt naar de koningin worden vernoemd. President François Hollande zal Elizabeth en haar man opwachten in de Franse hoofdstad.

In de woning van de ambassadeur vindt vrijdag nog een viering ter ere van de verjaardag van de koningin plaats. In het Élysée wacht haar vrijdagavond een staatsbanket.