Image 51 2

Eerste hoorzitting verwacht in rechtszaak tegen prins Andrew

Maandag wordt in New York de eerste hoorzitting verwacht van de rechtszaak die is aangespannen tegen de Britse prins Andrew. De zoon van koningin Elizabeth wordt aangeklaagd door Virginia Giuffre, die verklaarde op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de inmiddels 61-jarige prins. Andrew zegt zelf dat het niet waar is wat ze zegt.

Vorige maand schreven de lokale media dat de eerste zitting telefonisch zal plaatsvinden. De rechter in Manhattan wil onder meer bijgepraat worden over de pogingen om Andrew te dagvaarden. Die verliepen moeizaam, kon vorige week worden opgemaakt uit Britse media. De prins had zich naar verluidt verschanst op het koninklijke landgoed Balmoral.

Giuffre zegt dat de prins zich tientallen jaren geleden herhaaldelijk aan haar heeft vergrepen. Andrew zou toen te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein. Die werd in 2019 dood aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat hij zichzelf van het leven had beroofd.

Lees ook:

Zien: Broer van Kate Middleton deelt foto van bruiloft

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en Beeld: ANP.