Een jaar na de aanslagen: prins William belt Nieuw-Zeelandse moslims

Vanochtend heeft prins William gebeld met leiders van de Nieuw-Zeelandse moslimgemeenschap, precies veertien maanden na de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch. In het videogesprek sprak hij met imams en andere vertegenwoordigers van de gemeenschap die hij vorig jaar april ook zag, kort na de aanslagen waarbij 51 mensen omkwamen.

Er werd gesproken over hoe het nu gaat, veertien maanden later. De heftige gebeurtenis heeft nog steeds impact. William kreeg daarnaast te horen hoe moslims in Nieuw-Zeeland de coronacrisis beleven en hoe ze elkaar blijven steunen.

Aan het einde van het gesprek liet de prins weten dat hij trots was op hoe de moslimgemeenschap en de overheid is omgegaan met de situatie. Daar kunnen anderen volgens hem een voorbeeld aan nemen. Vorig jaar reisde hij af naar Nieuw-Zeeland om steun te betuigen na de aanslagen. Hij sprak toen met nabestaanden en bezocht één van de twee getroffen moskeeën.

Lees ook:

Nadat Meghan en Harry zich steeds wat verder terugtrokken als Britse royals zijn ze al 2 keer verhuisd. Eerst naar Canada en daarna naar Los Angeles, Amerika. Wie mogen zich eigenlijk de huidige buurmannen en -vrouwen van het stel noemen?

Dit zijn de beroemde buren van Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen