Een heleboel fun facts over de koninklijke corgi’s

Hoe zit het eigenlijk met de queen en de corgi’s?

Op dit moment heeft Elizabeth drie honden: twee corgi’s en een minstens tien jaar oude dorgi, een kruising met een teckel – ‘dachshund’ in het Engels.

Susan was de allereerste corgi van de koningin, een cadeau voor haar 18e verjaardag. De klik was zo sterk, dat de koningin Susan meenam op haar huwelijksreis in 1947 – tot grote wanhoop van echtgenoot prins Phillip. Die vond de corgi’s toch al niks. Veel te kefferig.

En ja, er is in Buckingham Palace echt een aparte kamer voor de honden. Ze slapen daar in rieten mandjes en worden verzorgd door twee lakeien die Doggie 1 en Doggie 2 heten. De lakens in de manden worden dagelijks ververst. Het eten voor de honden wordt vers bereid in de keukens van het paleis. De maaltijden bestaan normaal gesproken uit konijn, kip, lever, rundvlees, kool en rijst. Het vlees in dobbelsteentjes en zorgvuldig ontbeend.

Elizabeth erfde haar liefde voor honden van haar vader Koning George VI.  Hij bracht in 1933 de eerste corgi van de familie mee naar huis, een puppy met de naam Dookie.

LEES OOK:

QUEEN EN HAAR CORGI’S IN GEVAAR

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: GoodToKnow