Ga naar de inhoud

Edward en Sophie bezoeken de Baltische Staten

De Britse prins Edward en zijn vrouw Sophie, gravin van Wessex zijn zondag begonnen aan hun vierdaags bezoek aan de Baltische Staten. In Estland, waar ze twee dagen zullen doorbrengen, zijn ze warm onthaald door president Kalhulaid.

De president heeft de Britse royals honing uit zijn rozentuin aangeboden. Het echtpaar zelf kwam ook niet met lege handen. Ook zij hadden honing meegenomen als cadeau. Die honing komt uit de Britse koninklijke tuinen.

De prins en zijn vrouw zullen hun twee dagen Estland in de hoofdstad Tallinn doorbrengen, waar ze een druk programma te wachten staat. Maandag brengen ze eerst een bezoek aan de militaire begraafplaats, daarna gaan ze naar het Tallinn English College om vervolgens een bezoek te brengen aan het maritieme museum in de stad.

Parlement en park

's Middags brengt het Britse koninklijk echtpaar een bezoek aan het parlement, het Kadriorg Park en worden ze ontvangen door de ambassadeur in het land. Ze eindigen de dag met een bezoek en diner aan de Academie van de Wetenschappen.

Dinsdag vervolgen de graaf en gravin van Wessex hun reis naar Letland. Hun vierdaagse bezoek eindigt in Litouwen.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen