Draaien Harry en Meghan zelf op voor hun beveiligingskosten?

Nu zij geen koninklijke taken meer op zich nemen en zich grotendeels in het buitenland vestigen om hun eigen inkomen te verdienen, willen sommige Britse parlementsleden de kosten van de noodzakelijke beveiliging bij het stel neerleggen.

De uiteindelijke beslissing ligt bij de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, die onder meer advies krijgt van de Metropolitan Police en de veiligheidsdiensten MI5 en MI6.

LEES OOK:

Canada stopt

“Ik steun de vrijheid van Harry en Meghan om voor meer privéleven te kiezen, maar er moeten nu serieuze vragen worden gesteld over wie deze extra kosten gaat betalen. Vooral als ze van plan zijn om voor persoonlijke of commerciële redenen te reizen”, aldus Labour-parlementslid Stephen Doughty tegen The Mirror. Canada, waar de prins met gezin woont, heeft eerder deze week laten weten te stoppen met het betalen van de beveiliging van Harry.

Duurdere beveiliging

De hertog van Sussex hoopt geld te gaan verdienen met tal van nog niet nader benoemde activiteiten, terwijl zijn persoonlijke bescherming en die van zijn gezin, vele malen duurder wordt door het buitenlands verblijf en de te verwachten reizen. De beveiligers van de London Metropolitan Police moeten immers meeverhuizen en het benodigde aantal moet worden verdubbeld. Volgens verschillende schattingen zouden de kosten kunnen oplopen tot 23,5 miljoen euro.

Blair als voorbeeld

Prins Harry zou een voorbeeld kunnen nemen aan oud-premier Tony Blair. Die krijgt ook nog steeds 24 uur per dag bewaking, maar betaalt de kosten daarvan zelf wanneer hij lucratieve spreekbeurten of zakenreizen onderneemt.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen