Doopjurk prins George tentoongesteld

De doopjurk van de kleine Britse prins George is deze zomer te zien in het Buckingham Palace in Londen. De zijden en satijnen doopjurk, die George in oktober droeg, wordt naar verwachting een echte trekpleister bij de jaarlijkse expositie in het paleis.

Het thema van dit jaar, 'koninklijke jeugd', is geïnspireerd op de geboorte in juli vorig jaar van het zoontje van prins William en zijn vrouw Catherine. De doopjurk van George vormt het middelpunt van de tentoonstelling over kinderkleding. Ook is een pak te zien dat zijn vader in 1986 als kind droeg bij de trouwerij van prins Andrew en Sarah Ferguson.

Verder wordt in de Muziek Kamer, waar William is gedoopt, ook het doopvont tentoongesteld dat bij vele koninklijke doopceremonies is gebruikt, waaronder die van George. Koningin Victoria liet het in 1841 maken voor de ceremonie van haar dochter Victoria.

Speelgoed van de Britse koningin Elizabeth II en haar zus prinses Margaret (1930-2002) is ook opgenomen in de expositie. Liefhebbers kunnen onder meer een speelgoedpaard bewonderen waar de zusjes vroeger graag op zaten.