Dit zijn de lievelingsbloemen van de Britse royals

Deze week staan de Britten stil bij 'Mental Health Awareness Week', de week van de mentale gezondheid. En wat is er nu fijner voor lichaam en geest dan ontspannen in de buitenlucht en genieten van alles dat groeit en bloeit?

Dat vinden ook de leden van het Britse koningshuis. Zij delen – via Twitter – wat hun lievelingsbloemen of -plantjes zijn. Kijk gezellig mee met al het moois en wie weet krijg je er zelf spontaan groene vingers van.

Elizabeth deelt een lelietje-van-dalen. Het lieflijke bloempje zat ook in het boeket toen zij gekroond werd. Sindsdien is het een favoriet gebleven van haar.

Charles gaat voor ridderspoor. Hij houdt van de mooie laagjes en volle trosjes met bloemen. Camilla kiest vrouwenmantel. Een plant met prachtige bladeren, die het volgens haar ook heel goed doet in een vaas.

Prinses Anne, Elizabeths enige dochter, kiest de lenteroos. Omdat-ie al zo vroeg bloeit en dan we 2 maanden blijft bloeien.

Prins Edward en zijn vrouw Sophie geven de voorkeur aan de azalea. ‘Adembenemend mooi, met een heerlijk bedwelmende geur’, zeggen zij.

En prinses Alexandra, nicht van Elizabeth, zet de Golden Celebration-roos op nummer 1. Ze vindt de roos een genot om naar te kijken en zegt dat deze een unieke geur heeft.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Twitter @RoyalFamily