2020 10 29 1

Deze prijs reiken William en Kate uit aan ‘zorghelden’

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben de Pride of Britain Award uitgereikt aan zorgmedewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Het echtpaar was woensdag afgereisd naar het ziekenhuis St Bartholomew’s in Londen. De uitreiking is zondagavond te zien op ITV, maar aanwezige Britse media deelden vast een voorproefje.

In het ziekenhuis overhandigden ze de award aan de zes ‘helden uit de zorg’. Ook gingen ze met hen in gesprek over hun werk. De prins maakte van de gelegenheid gebruik door wederom te benadrukken wat voor een ongekende prestatie de zorg heeft geleverd de afgelopen maanden. “Velen moesten hun gezinnen wekenlang achterlaten en sommigen die met pensioen waren kwamen terug om te helpen, terwijl anderen een nieuwe rol aannamen in de strijd tegen het coronavirus.”

De krant Daily Mirror organiseert de Pride of Britain Awards al sinds 1999. De prijzen worden uitgereikt aan Britten die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Britse maatschappij. Met de onderscheiding wil de organisatie “de prestaties vieren van buitengewone en noemenswaardige mensen die onze wereld tot een betere plek maken”. 

LEES OOK:

Pieter van Vollenhoven: ‘‘Opsporing Verzocht is van essentiële betekenis’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.