De keuze is reuze: welke tiara draagt Beatrice op haar bruiloft?

Volgens de Britse koninklijke traditie mogen vrouwen op hun trouwdag voor het eerst een tiara dragen. Welke kies je dan voor het moment suprême (terwijl de hele wereld meekijkt)?

De York Tiara

Deze tiara was een speciaal trouwcadeau van koninging Elizabeth voor haar schoondochter Sarah Ferguson. Het zal dan ook geen verrassing zijn als Beatrice kiest voor de tiara die haar moeder op haar trouwdag droeg.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 💖The British Royal Family💖 (@the_house_of_windsor) op

Queen Mary’s Fringe Tiara

Een van de vele andere opties is de tiara die niet alleen koningin Elizabeth zelf, maar ook haar enige dochter Anne op hun trouwdag droegen. De tiara was gemaakt voor Queen Mary, de grootmoeder van koningin Elizabeth, en is gezet met diamanten uit een halsketting die zij weer van haar schoonmoeder Queen Victoria kreeg voor haar trouwdag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Victorian Royals (@victorianroyals) op

De Strathmore Rose Tiara

Of kiest Bea – net als haar zus Eugenie – voor een tiara die al een tijd niet gedragen is? De Strathmore Rose Tiara ligt al een halve eeuw netjes opgeborgen en werd regelmatig gedragen door de Queen Mother toen haar man (de vader van koningin Elizabeth) nog regeerde. Het sieraad is echter nog niet gedragen door andere leden van de koninklijke familie, wat het extra bijzonder maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Catherine & Meghan (@megandcath) op

De Persian Turquoise Tiara

Een ander pareltje is de tiara die de Queen Mother op haar trouwdag kreeg en de hertogin van York werd. Het dragen van deze tiara zou dan ook leuk linken haar eigen titel prinses van York. De tiara werd het meest gedragen door prinses Margaret, die het sieraad cadeau kreeg voor haar 21ste verjaardag.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Princess Margaret (@princessmargaretdiaries) op

Bron: Tatler

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen